Gradimir Nalić (danas regularni advokat)

Standard


Gradimir Nalič je zatim prisustvovao slavi JSO u Kuli (21. novembra) i “Crvenim beretkama” održao govor kao budući ministar policije. Sadržaj govora, bar onako kako ga prenosi Dušan Mihajlović, ukazao je na pravce buduće politike Vojislava Koštunice: “Vlada će da proda jedinicu Hagu i zato podržite predsednika Koštunicu”.
Zatim je u javnost isplivao Nalićev “narkomanski dosije, spisi o njegovom lečenju u Centru za bolesti zavisnosti, a proverom je utvrđeno da su to originalna dokumenta”.
Prema saznanjima Vladimira Popovića, predsednik SRJ je želeo da zataška kompromitujuće podatke iz Nalićevog života: “I pored toga što je Zoran Đinđić objasnio Vojislavu Koštunici zbog čega ne može da ga postavi na mesto ministra policije i dao mu dokaze za to, Koštunica je rekao: – ‘Pa dobro, kakve veze ima, sklonićemo to’.
Rade Bulatović je kum Nebojše Vujovića, bivšeg pomoćnika ministra inostranih poslova i visokog funkcionera SPS-a. Možda je najveće iznenađenje predstavljalo imenovanje Gradimira Nalića za savetnika za ljudska prava, koji je takođe bio u kumovskoj vezi sa Bulatovićem.
I Nalić je bio dugogodišnji službenik “BK grupe”, pa se i njegovo imenovanje može pripisati uticaju Bogoljuba Karića na Vojislava Koštunicu.
Jedan od prvih Nalićevih poverljivih zadataka bio je da održava vezu sa Radomirom Markovižem, u periodu kada je šef RDB-a bio pod zaštitom predsednika SRJ. Već krajem oktobra 2000. godine Nalić je došao kod Markovića i predstavio se kao budući ministar unutrašnjih poslova “po volji Vojislava Koštunice”. Odmah je od Markovića dobio službeno vozilo, vozača i telohranitelje i to ne iz MUP-a, jer je za to bila neophodna odluka sva tri ko-ministra unutrašnjih poslova, već iz Jedinice za specijalne operacije RDB-a.

One thought on “Gradimir Nalić (danas regularni advokat)

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.