Rubrika “anonimnih piskarala”: “padasneg”

Milodane,
procitajte jos jednom tekst. O kakvom postenju pricamo?
Gospodji je polovinom devedesetih “dosadila beda i neimastina” pa je resila da savije kicmu i da se oproba u dramskoj redakciji RTS-a! Polovinom devedesetih! Jesu li tada pisali dramske tekstove o opsadi Sarajeva ili o genocidu u Srebrenici na RTS-u!?!
I nije joj uspelo…

Zatim je radila kao urednik knjizevne tribine u penzionerskom klubu na poziv direktora DKV-a koji je, kako i sama kaze “propagandista SPS režima i njihovih satrapa!”. Pazite, “nikako u DKV”. I prihvatila je samo zbog “namere da promovise citavu grupu marginalizovanih pisaca”. Da, da…

I onda pise o “kolegi” iz Dnevnika… Pa o 5. oktobru, o velikim promenama koje su nastupile “samo za one koji su postali deo politicke elite ukljucujuci i pomenute licemere”.

Da je LJ.J.K. uspela u nameri da se zaposli u Milosevicevom RTS-u, ne bismo mi sad citali njene tekstove ovde. Bila bi ista kao i njen “kolega” iz Dnevnika. Uglavila bi se negde, a to je i zelela.

U tome i jeste problem ovog drustva – svi zele deo takvog kolaca. Retki su oni koji se ne savijaju i ne ljube dupeta. Ako ih uopste ima. Vecina zavidi onima koji su se uhlebili i hteli bi isto to. Vecina bi 13. platu u Srbijagasu (koja se isplacuje ovih dana!), a retki u tome vide problem.

Uf!

Smrt fasizmu!


padasneg
  Objavljeno: 27.04.2012 – 08:27

http://www.e-novine.com/comments/kolumna/ljiljana_jokic_kaspar/63522-Lako-tuim-potenjem-gloginje-mlatiti.html

povezano

Rubrika “anonimnih piskarala”: “stribor”

Rubrika “anonimnih piskarala”: “treger”

Rubrika “anonimnih piskarala”: “ZeljkoGrk”, “masanminic”

Slavno piskaralo: Šta zna dete Nermin Čengić koliko košta sloboda reči?

“Ljuta veličina” zadovoljna honorarom od četničkog banera

Advertisements