Depo Portal – Presuda je suviše strašna i skandalozna! Kada se sjetim onog užasa, kolona, izbjeglica… strahota jedna!

Standard

Bivša predsjednica Republike Srpske i haška osuđenica Biljana Plavšić ocijenila je u izjavi Srni kao ‘suviše strašnu i skandaloznu oslobađajuću presudu Haškog tribunala za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača’

Biljana Plavšić - nova slika“Suviše je strašno da bi se moglo uopšte komentarisati. Kada se sjetim onog užasa, kolona, izbjeglica… strahota jedna. Ta mi se slika stalno mota po glavi… Skandal”, rekla je Plavšićeva, koja je odslužila kaznu Haškog tribunala od 11 godina zatvora.

Ona je ocijenila da, ‘iako se znalo da je Haški tribunal namijenjen Srbima, ovakvo nešto, ipak nije moglo očekivati’, prenosi Srna.

“Presuda je bila 24 godine /za Gotovinu/, a sada oslobađajuća. Tu nešto nije kako treba. Ne samo što nije pravedno, nego nešto nije u redu. Apelacioni sud je sasvim anulirao sudije koji su donijeli prvu presudu”, rekla je Plavšić.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala oslobodilo je danas hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, koji su pred ovim sudom u aprilu 2011. godine prvostepenom presudom osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora za ratne zločine počinjene nad Srbima 1995. godine tokom vojne akcije “Oluja”.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Depo Portal 

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.