Na današnji dan pre 12 godina ovaj svet je napustio Haris Brkić

Standard

Na današnji dan pre 12 godina, nakon tri dana borbe prestalo je da kuca srce Harisa Brkića,hrabrog momka kojeg je tri dana ranije ispred hale Pionir svirepi ubic ranio sa dva metka u glavu.

Borio se Haris, ali ovu utakmicu nije mogao dobiti. Po ko zna koji puta nepravda je pobedila. Harisov ubica odšetao je u mrak, a njegovo nedelo nikada nije kažnjeno. Harisovi roditelji, Idriz i Rada, nikada nisu dobili smiraj.

U karijeri je odigrao 294 zvanične utakmice za Partizan i postigao 3740 poena. Pre dolaska u redove Beograđana igrao je i za sarajevsku Bosnu, gde je načinio prve košarkaške korake.

Jednu sezonu proveo je u Budućnosti iz Podgorice, ali se vrlo brzo vratio u Partizan. U karijeri je nosio i dres čačanskog Borca. Ukupno je četiri puta bio prvak Jugoslavije, tri puta sa Partizanom i jednom sa Budućnosti. Partizan je vodio i do Final Foura 1998. godine u Barceloni. Povremeno je nastupao i za reprezentaciju Jugoslavije.

Harisa nikada nismo mogli videti da se svađa sa protivničkim igračima, sudijama… Haris nikada u svojoj karijeri nije dobio tehničku.

Počivaj u miru i neka ti je laka zemlja Harise!

One thought on “Na današnji dan pre 12 godina ovaj svet je napustio Haris Brkić

  1. Letovali smo jedne godine zajedno. Zavolio je ronjenje.. Sledeće leto nismo stigli da zajedno zaronimo. Divan je bio lik mnogo mi je žao.

    Like

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.