Ko je “Miki”?

Standard

Miki Rakić

na slici: Miki Rakić

Saopštenje Liberalnog pokreta Srbija

5-February-2013 20:37

LPS smatra da su aktuelni pritisci na premijera Srbije nastavak politike rušenja institucija i ugleda Republike Srbije. Zlo je u našoj politici metastaziralo u onom trenutku kad je, posredstvom Borisa Tadića i njegovog lopovskog okruženja, potom i Dragana Đilasa, definitivno zahvatilo Demokratsku stranku. Oko Demokratske stranke danas se svrstava sav politički i kriminalni talog čiji su glasnogovornici Kusturica, Dodik, Bećkovići, Ćosić, Koštunica i udbaško-navijačke bande u njihovoj službi i platnom spisku. Miodrag “Miki” Rakić je Aleksa Žunjić te mračne, musave, tupave Srbije. Cilj javne kampanje koja je u ovom trenutku upućena na premijera jeste odustajanje od politike pomirenja i približavanja u regionu, i od početka pregovora sa EU.
Evropska integracija ne odgovara ni Prvoj niti Drugoj Srbiji: izgubiće korupcionaške poslove, privilegije i grantove.
“Miki” Rakić je samo jedan od jednokratnih proizvoda najmračnijih i naprljavijih krugova srpske politike i kriminala institucionalizovanog u policijama, vojsci, crkvi, u navijačkim i intelektualnim krugovima. Bilo je sličnih opskurnih pojava i ranije, koje su trovale javni život i zabavljale narodnu sirotinju i prostotu: kapetani Dragani, Nikitovići, Radujko, Rankovići. Odsustvo karaktera, porekla i fizionomije bila je najvažnija karakteristika onih koji su se u poslednjim godinama uzdigli do vrha Demokratske stranke, LDP-a i nevladinih organizacija, političkih klanova koji su godinama unazad lagali o evropskim integracijama i građanskom društvu. Sve se završilo na korupciji, na lažima, na javnom i tajnom reketiranju svih nas. “Miki” Rakić je bio samo saobraćajac odluka i poruka koje su sprovodjene sistemski, u sprezi institucija i organizovanog kriminala. Nata Mesarović i Snežana Malović samo su simboli aktivnosti koje svedoče o njihovim ličnim sposobnostima i karakternim crtama. Prioritet DS i LDP, u takvom kontekstu, bilo je zataškavanje onih važnih činjenica u rasvetljavanju atentata na premijera Đinđića koje svedoče o sprezi političara, kriminalnih klanova i opskurnih vojno-policijskih krugova.
Važna pitanja koja se danas postavljaju jesu zašto su policijski operativni podaci završavali kod “Mikija” Rakića umesto kod tužioca za organizovani kriminal. Kakvi su kontakti samog Rakića sa Šarićevim klanom i ostalim klanovima, kojima se, a i sličnim, bavila i prethodna tzv. ministarka pravde? Kako se odvijaju pritisci na medije, zapravo na koji način medijima upravljaju Rakić, Đilas, Mišković, Beko i interesna kriminalna grupa koja stoji iza političke karijere Vuka Jeremića?
Ako je Bin Laden srpske ekonomije pod istragom i u pritvoru, važni poslovi u reformi naših sistema iziskuju da se pod istragom nađu i ličnosti koje su srpsku politiku vratile na kurs državnog terorizma, nasilja i sistemske korupcije. Preokret u srpskoj politici nisu korumpirani intelektualci i moralno srozane javne ličnosti s partijskih lista DS-a i LDP-a. Preokret nije samo hapšenje Miškovića. Preokret nije samo iščekivanje hapšenja Beka, Đunića, Vlahovića i drugova. U ovom trenutku je prioritet pokretanje krivične istrage protiv potpredsednika DS-a i bivšeg predsednika Biroa za koordinaciju tajnih službi Miodraga “Mikija” Rakića, ličnosti mutne uloge i nepoznatog porekla. Rok upotrebe ionako je istekao.

lps