Omar Karavdić: Svetsko, a naše

Standard
 Objavljeno od tacno.net dana Veljača 11, 2013 u Beograd

Šta se dobije kad pustite kriminalce da vam prave državu?

Kriminalnu državu ; Lopovski rezervat; ili Državu kriminalca?

Trgovina kokainom i heroinom, da ne zaboravimo i extazijem u Tonama sigurno nije posao pojedinca, tipa Arkan, Zarubica, Šiptar, Legija, Šarić, Banana, Eskobar, Lucky Luciano. Uglavnom je to posao odmetničkih režima i državnih tajni službi, maskiran iza svojih kriminalnih službenika.  Zaradjene milijarde US$ se koriste ili za nabavku oružja i terorizam  ili u opskurne političke svrhe. Nešto ostaje i direktnim organizatorima krijumčarenja. To nešto meri se u stotinama miliona US$.

Zašto je Srbija jedina zemlja u kojoj su dosijei i dalje zaključani?

Posao je provaljen  i šta sad?

Dačić je volio ne volio, hteo ne hteo,  morao  da zaustavi krijumčarenje i pristane na saradnju koja mu je ponudjena od DEA i FBI.

U pitanju je medjunarodni “ugled” Srbije.

Naravno, bez “dodatnih sredstava” i suočen sa medjunarodnom osudom morao je Dačić, ali ne samo on, da promeni politiku, memorandum-dum-a II i destabilizacije regiona, (osporavanje Crne Gore i BiH , sprečavanje njihovog ulaska u NATO i naravno pokušaj podele Kosova)  čiji je najvidljiviji exponent Vuk Jeremić.

Nije slučajno Vuk Jeremić za svoju jednogodišnju avanturu u UN u jeku najveće krize, drsko i opušteno, tražio sedam miliona eura.

Ako se ne varam,

Slučaj “Šarić” je izašao na videlo , znatno kasnije posle  dojave DEA,  onog trenutka kad je na svoju ruku Šarić finansijski pomogao  Stanku Subotiću, (u Srbiji opljačkanom,  kontroverznom  biznismenu, a verovatno,  odmetnutom saradniku srpske “Službe” i sadašnjem prijatelju  nezavisne Crne Gore i zagovorniku ulaska Crne Gore u NATO), oko pokušaja spašavanja “Future”.

Tek tada je Šarić stavljen  na crnu listu postavši državni neprijatelj broj jedan iako su državne službe sigurno odmah znale ko stoji iza 2.8 tona kokaina koje je presrela DEA i na vreme obavestila državne organe Srbije.

Omar Karavdić: Svetsko, a naše | Tacno.net.

povezano

Slučaj Dačić, drugi put: Od sjutra da počneš da učiš američki 

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.