Pozdrav ljubezni Biljani Srbljanović i Gabrielu Kelleru od sudskog veštaka

Standard

Osim što se izvukla za kokain, Biljana Srbljanović (44) zaobišla je i veštačenje zavisnosti od narkotika koje bi je čekalo tokom sudskog postupka. Kako saznajemo, istražni sudija Višeg suda naložio je veštačenje Srbljanovićeve, ali ono do danas nije urađeno.

“Sudija je izdao naredbu da se uradi veštačenje Srbljanovićeve na okolnost njene uračunljivosti i zavisnosti od upotrebe droga, ali to u istrazi nije učinjeno. To je standardna procedura i deo je dokaznog postupka. Međutim, pošto se Biljana Srbljanović nagodila s tužilaštvom, izbegla je suđenje i samim tim i podvrgavanje pomenutom veštačenju. U sklapanju dogovora, u prilog joj je išlo što do sada nije krivično kažnjavana, a prednost ovog dila je što ni ubuduće neće biti upisana u evidenciju kažnjavanih lica“, rekao je izvor “Alo!“ iz Višeg tužilaštva.

Inače, ukoliko se utvrdi zavisnost od droge, okrivljeni se po proceni lekara upućuje na lečenje u bolnicu otvorenog ili zatvorenog tipa. Kako je “Alo!“ objavio, Srbljanovićeva je postigla dogovor s tužilaštvom, po kom će, prema načelu oportuniteta, biti oslobođena krivice i u daljem postupku imati status svedoka. Nagodili su se prošle nedelje, a tužilaštvo, kako saznajemo, čeka samo njen paraf i da prosledi odluku o odbačaju optužnice postupajućem sudiji.

Srbljanovićeva mora da uplati određenu sumu novca u humanitarne svrhe, a s tužilaštvom se dogovorila o rokovima uplate.

“Srbljanovićeva sada izlazi iz postupka i pojaviće se kao svedok na suđenju protiv optuženog Miloša Stanojčića. Postupak protiv njega ne može da počne sve dok tužilaštvo ne donese rešenje o odbačaju optužbe protiv Srbljanovićeve“, keže izvor lista “Alo!“.

Po zakonu, Srbljanovićeva ne može da uplati iznos manji od 100.000 dinara ni veći od milion dinara. Takođe, može da se dogovori da “kaznu“ plati na rate. Ukoliko ne plati na vreme, dogovor sa tužilaštvom otpada.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/212793/Biljana-izbegla-i-lecenje-od-koke

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.