Srdja Popović » Poziv na javnu raspravu – rave says: November 20, 2010

Standard

srdja popovic

Na jednoj strani su činjenice i Srdja Popović a na drugoj, oni.
Ko su sve, oni ? Videćemo, samo da ne bude kasno.
rave
rave says:

Kad se zna kraj, jasnije je uočljiv smisao početka.

Pre devet godina dogodio se prvi napad Miloševićevih, reakcionarnih i desničarskih snaga na vladu Zorana Djindjića i promena koje je tada, kako smo mislili, doneo Peti oktobar. Parada ponosa je bila samo povod da branioci lika i dela Slobodana Miloševica i njegovih zločinaca i zločina izadju na svetlo dana i ponovo dobiju politički legimitet. To im je i uspelo i nastavili su dalje sa Cecinim koncertom na Marakani i pobunom Jedinice za specijalne operacije. Kraj je poznat , ubistvo premijera Zorana Djindjića i ponovo dovodjenje na vlast klike okupljene oko profašističkog premijera Vojislava Koštunice.

Sada posle devet godina scenarijo je samo malo promenjen. Prvo je nastupala Ceca sa Dodikom i predsednikom Tadićem u BiH, a zatim, povodom ponovnog, na jedvite jade, organizovanja gej parade, napad falangi na vladu i njene neodlučne političke ptedstavnike, koji je još žešći i organizovaniji. Naci analitičari, “Utisak”, “Dveri”, “Naši a njihovi” su po svim medijima krenuli u odbranu i opravdavanje “Naše dece”.
Uključen je i prvoborac Kusturica sa Manojlovom knjigom, i pokušajem održanja ustaljenog kriminalnog sistema vrednosti u društvu koje polako ali sigurno počelo da dolazi svesti. Glumatanje normalnosti, laganje sebe i drugih ne ide u nedogled a jedino šta im je ostalo, nacionalsocijalistički delirijum sa svojim “herojima” i sve više nadolezećih “Miševa”, ne spašava ih od neospornih činjenica.
Plejada likova, boraca za “Našu stvar” se nastavlja, tu su Tijanić i Vilijam Mondgomeri da, valjda već jednom, razjasne “Djindjićevu spregu sa kriminalom” i švercom droge i cigareta.

Ne jedno od kjučnih pitanja, Šta je sa istragom i ko stoji iza organizovanja falangi mrkokošuljaša 10.10.2010.g ? niko ne odgovara. Zašto je istraga završila pod tepihom ? Sigurno neću poverovati da su sve smislila i organizovala dva debila.

Ozbiljna kriminalistika nas uči da serijski ubica uvek jasno ostavlja svoj potpis.

Na jednoj strani su činjenice i Srdja Popović a na drugoj, oni.
Ko su sve, oni ? Videćemo, samo da ne bude kasno.

Poziv na javnu raspravu » Pescanik Blog.

povezano

Možemo » Pescanik Blog: “rave” prepiska sa Srdjom Popovićem November 21, 2010 

SRĐA POPOVIĆ (1937–2013) | Peščanik 

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.