2 thoughts on “http pescanik net 2014 02 i dok ga…

 1. Zanimljiv je slučaj Vesne Pešić. Ona je svojim delovanjem pred izbore, a posebno između dva kruga predsedničkih izbora, dala svoj doprinos da dođe do promene vlasti na repubilčkom i predsedničkom nivou. Moji listići su bili “beli”. Nisam imao stomak za naprednjake a ovi prethodni nisu svojim rezultatima a naročito uobražavanjem da će večno vladati moj glas zaslužili.
  Kako god, Vesna je uspela. Jedno vreme podržavala ovu vlast (što mi nije bilo po volji) sa onim, Čerčil, Dr Gol, etc da bi na kraju shvatila da je u pitanju velika prevara i još veće foliranje.
  I vratila se na pravi put. Moj put. Šta je moj put? Dokazati da je Vičić veliki folirant i diktator. Te ga s’ toga treba što više oslabiti ako ga već ne možemo pobediti. Ono jest’ ni Đilas nije cvećka, možda mu je sujeta proradila zbog smene u Beogradu, možda je došao sebi, ko zna? Pridružio mi se moj favorit Živković i ja sam spreman da progutam žabu, ovde prikazaše neko poveliko kuče. Dobro, progutaćiu ikuče.
  Nisam član Nove stranke, bio sam, kao simpatizer, na osnivanju jednog Opštinskog odbora. Malo sam sedeo po strani. Prišao mi je prof. Vladimir Pavićević i upitao zbog čega sam se izdvojio. Odgovrio sam mu da sam prijatelj stranke, potencijalni birač ali ne i član. On mi reče da siđem dole (amfiteatar sala), da to nema nikakve veze.
  U međuvremenu je zasijala još jedna sveća (ništa veće) na kraju tunela. Saša Radulović, pravo osveženje na politčkom nebu Srbije. Vidim da se muči da namakne dovoljan broj potpisa kako bi se prijavio na izbore. Rado bih glasao za Radulovića, ali, eto, sebi sam rekao i Pavioćeviću obećao da ću da glasam za DS koaliciju. Mogu da se predomislim ali u sopstvenim očima bih se sam sebe gadio. Pavićević bi, naravno, mislio da sam glasao za njih i bio u velikoj zabludi. To sebi ne mogu da dozvolim i pored toga što mi je Radulović, nekako, bliži srcu.
  Ali, u nečemu sam uspeo. Jednu osobu, zakletog apstinenta, nagovorio sam da glasa za Radulovića. To je moja supruga. A ona ima velikog uticaja na naše komšinice.

  Like

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.