18 thoughts on “Uporedni prikaz cena overe u sudu i kod notara

 1. Ako dižete kredit za stan, taksa za hipotekarnu izjavu kod notara može da dostigne 600.000 dinara, tj. 5.200 EVRA, za to jedno bedno parče papira. Drugim rečima, vlada pod firmom rasterćenja sudstva i uvođenja javnog beležništva, uvodi papreni porez na podizanje kredita za kupovinu stanova! Oni su hramzivi i nesposobni da urade bilo šta, ali baš ništa, osim sranja na TV, nisu u stanju da reše. Ovakva besprimerna paraliza javnog života, uz potpunu pravni nesigurnost, nije vladala nikada. Vidimo, počelo je i paljenje lokala, za sada u Vojvodini. Bez obzira da li je za tim posegla sama policija, da bi kompromitovala vlast DS-a u Vojvodini, ili je reč o spontanoj pojavi, činjenica je da smo i do toga došli. Dakle, još malo je ostalo do upada u tržni centar “Ušće”, vrlo malo.

  Liked by 4 people

  • “Ako dižete kredit za stan, taksa za hipotekarnu izjavu kod notara može da dostigne 600.000 dinara”

   To je u sudu, do sada, koštalo 560 dinara. Išlo je samo kao overa potpisa.

   Like

   • Nije narod lud nego nema alternativu.A i to što nema, je deo zajedničkog zločinačkog poduhvata: “Srbija gubernija” pa dokle narod izdrži.

    Like

 2. Narod hoće da živi na “evropski način” – zato je brutalno raskinuo sve veze sa vremenom u kome “ništa nije valjalo”! Uzalud kukumavče oni koji su prizivali okupaciju – ili neka menjaju ili neka ćute! Srbija nije gubernija, kao što žele da verujemo, ona je KOLONIJA najcrnjeg pljačkaškog ološa na kugli zemaljskoj! Narod jeste lud – prvo bira svoju propast, a posle traži krvca svuda – osim u sebi!

  Liked by 1 person

  • ko je ovu glupost smislio trebalo bi ga na vešala! verovatno neko iz vlasti da bi sebe opravdao. a one budale koje citiraju ovu naopaku logiku bi trebalo na kolac!!!

   Like

 3. Koji ce nam k… notari , sta su oni vredniji od suda , postaju drzava u drzavi , treba sakupljati poypise da se izbaci zvanje NOTARA i da se uvede stari cenovnik, oni su sranje i govna od ljudi kada toliko naplacuju za 5 minuta posla . Da Bog da im te pare koje tako zarade sluzile za lecenje a ne za uzivanje ko god je notar. Crkli svi notari da Bog da .

  Liked by 1 person

 4. Notari uzimaju samo vrlo mali deo sebi. Njaveci deo kolaca ide SNS-u. Treba da znate da ne moze svako biti notar. Samo provereni , ucenjivi ljudi. Vec znate da su neki od njih izvrsili suicid jer nisu mogli da podnesu pritisak.. a svaki od njih je morao poloziti 10 000 eura da bi dobio licencu.

  Like

 5. Ovo nije ništa drugo nego prikriveni državni reket . Lakše reketirati pat stotina notara nego 8.000 advokata. Zar nikome nije neobično zašto se ova bedna i prebedna država odrekla čistog i stabilnog prihoda i galantno ga uručila notarima da zarađuju na desetine hljada eura mesečno?

  Like

 6. MUKA MIJE KADA OVO PROCITAM, KADA BI SE NAROD SLOZIO PA DA SE TO OBORI PRAVNO ILI NA SILU , JER OVO JE NECASNO U ZEMLJI GDE SE SASTAVLJA KRAJ SA KRAJEM !!!

  Liked by 1 person

 7. Ako advokati cute to znaci da ni oni tu ne mogu nista da izmene ili se plase da ne izgube sve.Ako bi narod resavao stvar to bi bilo gadno za sve.

  Like

 8. Mislim da je sudija Majić, jedan od retkih poštenih sudija u Srbiji u jednoj TV emisiji “između redova” izjavio da je “čip” za licencu za notara SNS-u iznosio 100K evra, pola odmah a pola u ratama.. Otuda onako veliki otpor Selakovića i comp prilikom štrajka advokata, ako se sećate.

  Like

 9. DOK JE BILO TITA TAKVI LOPOVI SU BILI STALNI STANOVNICI GOLOG OTOKA. SADA SU SLOBODI DA RADE STA HOCE SA NASIM GOLIM ZIVOTIMA. AJD OPET I OVAJ PUT DA GLASAMO ZA NJIH!!! NEMA VECE BUDALE OD NAS NARODA… GLASAJUCI ZA TAKVE, SAMI SEBI KOPAMU JAMU TE U TAKVU SAMI UPADAMO. TREBA DA NAS JE SRAMOTA, NAS NARODA…

  Like

 10. Nije važno za koga glasaš ili ne pošto su svi povezani i korumpirani.Bez revolucije ništa.

  Like

 11. Sada će većina građana biti potpuno diskriminisani!Mnogi neće moći ni da otpočnu bilo kakav pravni postupak od koga im i život zavisi!U ŠVEDSKOJ JE OVERA KOD NOTARA BESPLATNA ZA VEĆINU DOKUMENATA IZUZEV NEKIH GDE KOŠTA 10 ILI 20 EVRA!! OVO POSTAJE LOŠE MESTO ZA ŽIVOT!

  Like

 12. Pa šta mislite, kako se finansira SNS?
  Dobili su ekskluzivno pravo da reketiraju narod, a za uzvrat, polovinu tog novca daju za stranku. Iz istog razloga, 90% notara je SNS i 10% SPS. Govna gramziva!

  Like

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.