Zašto je Beograd na vodi prdnuo u čabar

Standard

Da li se projekat “Beograd na vodi” sprovodi dovoljno transparentno? Ili ima istine u kritikama da se dokumenti kriju od javnosti, koja istovremeno ostaje i bez odgovora na pitanje zašto se rokovi pomeraju?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, tokom obilaska radova na železničkoj stanici Prokop, rekao da će izgradnja Beograda na vodi početi na leto, a na kritike odgovara da će sve biti kao što je i dogovoreno.

“Mi nismo ni ugovor potpisali da neće da kasni. Na leto će početi radovi, a ovde (na Prokopu) će biti gotovi do Svetog Save. Vidim, svi su se mnogo mnogo šalili na račun Beograda na vodi. Sad su shvatili da smo mi malo ozbiljniji, pa im više ne smeta to što toga neće da bude, nego sad hoće da vide kako će da bude. Ne brinite, biće sve kako smo govorili”, poručuje Vučić.

Međutim, u Transparentnosti Srbija, koja je pitala zašto se rokovi pomeraju, a da javnost ne zna šta je uzrok, brinu. Ne toliko zbog probijanja rokova koliko zbog vela tajni oko ovog projekta, kaže Zlatko Minić, saradnik organizacije Transparentnost Srbija.

“U čemu je problem? Da li postiji neki problem sa investitorom? Da li investitor postavlja neke uslove i zašto pre svega nije potpisan ugovor koji je bio najavljivan još za pre izbora, pa posle izbora. To se strahovito dugo prolongira”, tvrdi on.

N1 Srbija.

One thought on “Zašto je Beograd na vodi prdnuo u čabar

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.