Princip je isti, sve su ostalo nijanse (62)

Standard

Klekni lako na kolena pred ratnim zločincem

Zlatko Paković

Premijer Vučić je izjavio: “Gašić ne može ostati ministar”, ali je to tek polovina njegove izjave i njegovog stava, a druga polovina glasi: “iako je posao odlično obavljao.”

Prolazi već nekoliko suvišnih dana u iščekivanju smene ili ostavke ministra odbrane Bratislava Gašića. To je pitanje puke forme, smena ili ostavka. Ista stvar, samo različito upakovana.
…………

No, sad se iza brda valja novo, kudikamo ozbiljnije pitanje. Da li je odličan ministar onaj koji leti u Hag avionom Vlade Republike Srbije da njime preveze generala Vladimira Lazarevića, komandanta ratnog Prištinskog korpusa vojske SR tokom NATO bombardovanja SRJ, koji je, pred Haškim tribunalom, 2003. godine optužen, a 2009. osuđen na 14 godina zatvora po komandnoj odgovornosti za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na Kosovu? Odgovor je strelovit: jeste! To, svakako, mora biti na umu vladi koja tamo-amo šalje svoj avion i organizuje doček ratnog zločinca – vladi i/ili njenom predsedniku.

Sletevši zajedno sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem u pratnji osuđenog ratnog zločinca Lazarevića na aerodrom u Nišu, Gašić je održao i govor, ali je tu bilo i drugih govornika, među kojima se u govorništvu istakao ministar rada Vulin: “Njega je država dočekala i tako treba da bude, ovo nije više država koja je okretala glavu od svojih junaka, već država koja se ponosi svojim generalima.” Vulin je, dakle, izrekao očigledno stav vlade da se ova država iznova ponosi onima koji su je osramotili!

Mešala se tu na aerodromu privatna sfera sa državnom, unučad, deca i ostala rodbina osuđenika sa sa generalima, političarima i sveštenicima. Svi su bili radosni. Za rodbinu je to prirodno, ali, čemu su se radovali naši političari!

Državni Odbor za doček na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” bio je u punom sastavu, otkrivši nam lepo ko je i šta je ova država iznova. Pored pomenutih, tu su bili i načelnik GŠ Ljubiša Diković, komandant Kopnene vojske VS Milosav Simović, vladika raško-prizrenski Teodosije, gradonačelnik Niša Zoran Perišić i načelnik niške policije Srđan Grekulović, da se svi pod istim nebom pričeste u zločinu zbog kojeg je slavljenik osuđen.

“Uspeo sam da preživim haško gubilište”, izjavio je haški otpuštenik Lazarević, osuđen za ratne zločine, kao da je nevini stradalnik. Ko je preživeo gubilište koje je na Kosovu uspostavljeno 1999. godine, a čijim je Prištinskim korpusom komandovao general Vladimir Lazarević? To je pravo pitanje.

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/klekni_lako_na_kolena_pred_ratnim_zlocincem.1079.html?news_id=312616

7 thoughts on “Princip je isti, sve su ostalo nijanse (62)

 1. Ovaj doček ratnog zločinca baca ozbiljne sumnje na priču da Srbija zaista želi pomirenje sa susjedima.

  Možda, ali “pod njenim uslovima”, nešto kao Koštunica i koštuničići – mi hoćemo u EU ali pod našim uslovima.

  Zlikovac je, osim negiranja zločina, priznao da je zaboravio šta je priznao u Sudu i radi čega je osuđen.
  Amnezija ili istrajavanje u zločinu?

  Sentinel26 Objavljeno: 05.12.2015 – 10:58


  Čuj, “baca u ozbilne sumnje”…….

  Kod ljudi koji misle svojom a ne Jelićevom ili Lukovićevom glavom sumnje nisu ni prestajale.

  Liked by 3 people

  • Registrov’o se kod njih pre par nedelja. Banovali me pre nego što sam napisao ijedan komentar.

   Liked by 2 people

 2. Nadam se da nisam dosadan:


  Imamović: Ko je naredio doček Lazareviću

  Autor: M. R. M.

  Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je juče u Skupštini Srbije da je doček haškog osuđenika, generala Vladimira Lazarevića iz Haga, bio neprimeren i da je to opasna poruka građanima. Na ovakvu izjavu većina poslanika u parlamentu reagovala je lupanjem u poslaničke klupe. Na insistiranje Imamovića da predsednica parlamenta utiša poslanike ona je reagovala rečima da je to lupanje evropsko i legitimno, kao u britanskom parlamentu, zbog čega je pobrala aplauze.

  http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/imamovic_ko_je_naredio_docek_lazarevicu.55.html?news_id=312641

  Liked by 1 person

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.