TIŠINA TAMO, PARTIJA SE IGRA!

Standard

(13. Mart 2015 – 13. Januar 2016)

tišina partija se igra

Opasnu igru zaigrala je Partija! Partija koja se konspirativno naziva Stranka. I to ne obična, Napredna, pa još i nacionalno-srpska.

Srpska napredna stranka, dakle, vladajuća partija u Srbiji i njen glasnogovornik, ne i ideolog, ideolog im je na uslovnoj slobodi, čekajući presudu, optužen za najmonstruoznije krivično delo  – ratni zločin.

I dok se ideolog uzda u oslobađajuću presudu, jer on sam, kao i njegova odbrana, njegov zločin pokušavaju da prikažu samo kao „verbalni“, glasnogovornik ide dalje: prikriva mirnodopski  zločin, njegove idejne tvorce i egzekutore i tako postaje saučesnik. A prikrivanje zločina pa i njegovih izvršilaca, takođe jeste teško krivično delo. I najteže moralno nedelo.

Tako, danas preobučeni, glasnogovornik postaje višestrukim saučesnikom u zločinima: ratnim, jer je, dokazano, zdušno podržavao  ratna nedela za koje je njegov idejni  vođa optužen, i mirnodopskim, jer kao glasnogovornik i sadašnji vođa, štiti i prikriva dokazane inspiratore i izvršioce zločina koji se desio u mirnodopskim uslovima.

Zajednički imenitelj oba nedela jesu nevine žrtve. I njihove porodice koje čekaju pravdu. Pravdu koja im neće vratiti najmilije, ali koja će pokazati da njihova žrtva nije bila uzaludna. Pravdu koja neće umanjiti njihov bol, ali će ga učiniti podnošljivijim. Pravdu koja će, bar u dogledno vreme, sprečiti slične moralne nakaze da sebe proglase vođama, i narod, da svojim glasom verifikuje njihovo vođstvo i učini ih stvarnim vođama. Pravdu koja će sprečiti manijake da, zarad svoje bolesne sujete, zaigraju igru čiji su ulog ljudski životi.

Ne bude li te pravde, krivica će biti samo naša, nas koji smo nemo posmatrali i ćutali dok su oni vikali:

-Tišina tamo!

-Neću da ih dam!

Krivci ćemo biti mi , mi koji smo prevideli da nas vodi Đavo preobučen u Boga.

Ne bude li te pravde, mi ćemo zaista postati nebeski narod. U odeljku neba koji se naziva Pakao, a u koji putnike dovodi Đavo lično sa svojim šegrtima.

U tom slučaju, jedina istinska pravda biće ta što će se nama u Paklu, opravdano, iz Raja smejati žrtve Đavola. Nismo bolje ni zaslužili, mi Đavolovi saučesnici.

Slava nevinim žrtvama, a vi odlučite sami. Izbor je samo vaš.  Kao i Odgovornost.

One thought on “TIŠINA TAMO, PARTIJA SE IGRA!

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.