Banjalučka Alternativna televizija objavila je ekskluzivni video pljačke u kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a RS

Standard

Ništa nije ukazivalo na to da će se lagana vožnja autoputem prema Gradišci, i dalje prema Zagrebu, u centralu Unikredit banke, pretvoriti u filmsku pljačku. Kamera iz blindiranog vozila “Sektor sekjuritija”, prikačena na šajbu, prikazuje da je vožnja tekla bez problema.

U jednom trenutku, vozilo sa preko 600 hiljada maraka se zaustavlja a ispred njega stiže “audi” sa pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu. Izlaze ih petorica, svi su naoružani i maskirani. Četvorica idu prema blindiranom vozilu, peti ostaje kod “audija”. Zadnja kamera snima vozilo u pratnji i razbijanje stakla na suvozačevim vratima kundakom puške. Dvojicu radnika “Sektor sekjuritija”, pod prijetnjom oružjem, izvlače iz auta.

Sve su gledali vozač i suvozač iz blindiranog vozila. Čini se da nisu imali vremena ni da shvate šta se dešava kad je počela pucnjava. Šajba puca, oni zaliježu pokušavajući da izvuku živu glavu. U tom trenutku jedan od njih je i ranjen. Pljačkaši ulaze i izvode ih napolje. Ovi iz vozila u pratnji leže na autoputu, na njih paze naoružani razbojnici. Jedan ili dvojica, na snimku se ne vidi jasno, uzimaju novac nakon čega lopovi utrčavaju u “audi” i bježe.

Dok je trajala pljačka, nijedno vozilo nije prošlo autoputem u smjeru prema Gradišci. “Audi” kojim su pobjegli pljačkaši pronađen je nakon dva dana, sakriven u šumarku, nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka i dogodila. Navodno, lopovi ga nisu zapalili strahujući da će ih odati dim od paljevine. Upućeni kažu da im je to, ipak, bila greška jer su ključni DNK tragovi pronađeni upravo u “audiju”.

Izvor: http://www.atvbl.com/

2 thoughts on “Banjalučka Alternativna televizija objavila je ekskluzivni video pljačke u kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a RS

 1. “Audi A 6 kojim su specijalci-pljačkaši došli na lice mjesta nabavljen je u Njemackoj.

  Vozio ga je, tokom pljačke, Oleg Banda. On je vlasnik autoplaca polovnih vozila “Quatro” na autoputu, kod Banjaluke.

  Njegov otac Đuro Banda je šef zaštirarske firme “Alfa” u banjaluci.

  Dok je trajala pljačka na autoputu nije naišlo nijedno vozilo, iz oba pravca.

  Kada su pljačkaši pobjegli, iz oba pravca (Banjaluka-Gradiška i obratno) su naišle kolone automobila.

  Nema dileme da je “Neko” zaustavio saobraćaj na određenoj udaljenosti od mjesta pljačke. Niko ne istražuje ko je zaustavio saobraćaj, a prosto je nemoguće da ne naiđe nijedno vozilo autoputem Banjaluka-Gradiška.

  Prema određenim informacijama, Policija iz Laktaša je odbila da izađe na uviđaj. ”

  Slobodan Vasković

  Like

 2. “Milorad Dodik demantovao je da je bilo ko od njegovih pratilaca učestvovao u pljački, iako sam objavio fotografiju na kojoj je zajedno sa Goranom Parašem. Budući da je fotka malo, evo i videa iz jula 2013. Da napomenem da sam objavio da je Dodik Paraša udaljio iz svoje pratnje nakon što je specijalac-pljačkaš u diskoteci “Tamaris” zvjerski pretukao jednom mladića, za Novu 2014. godinu. Tada ga je prebacio u obezbjeđenje Željke Cvijanović, a Paraš je čuvao i njenog sina. Da je Paraš bio “osoba od najvećeg povjerenja” potvrđuje i činjenica da ga je MUP RS postavio u pratnju srpskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici, jula prošle godine.

  Lukač je to i potvrdio, ali je rekao da za Paraša i ostale “nije bilo poznato da su ovi mladići počinili neka krivična djela”, što je netačno. Lukač je javno slagao, jer su za batinanje u “Tamarisu” svi znali, kao i da je Goran Janjuz, takođe pljačkaš, već hapšen 2010. godine zbog teških krivičnih djela.”

  Slobodan Vasković

  foto

  Like

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.