Filip Mladenović: Nova knjiga + predstava + koktel

Standard

18564

Ko čita – ne skita!

Magičan ples sudbine: rođen sam u porodilištu u ulici Narodnog fronta. Prvu godinu života proveo sam sa roditeljima u kući na uglu Balkanske i Lomine. Novinarsku karijeru sam započeo u listu “Student” u Balkanskoj 4, na IV spratu. U klubu “Krsmanca” na II spratu toliko puta sam se zaljubljivao da se ne bih iznenadio ako bih samog sebe sreo. I, gle čuda: prestupnog ponedeljka, 29. februara 2016, u Akademskom pozorištu “Branko Krsmanović”, Balkanska 4, na I spratu, u 20h biće održana promocija moje najnovije knjige “PRIBRANE DRAME”.


Nakon promocije, u 21h, glumice i glumci Akademskog pozorišta javno će (pro)čitati socijalnu dramu “IZVRŠITELJ”. Radi se o jednoj otvorenoj čitaćoj probi u sklopu priprema za premijeru, zakazanu za 4. april 2016.
Za razliku od Nušićeve jednočinke “Kirija” i Čehovljevog “Višnjika”, sadašnje žrtve svakojakih poverilaca, od banaka do komunalnih preduzeća, u socijalnoj drami “Izvršitelj” postupaju drugačije, hrabrije i lucidnije.

Knjiga “PRIBRANE DRAME” sadrži 5 dramskih tekstova, napisanih od 1986. do 2015. godine: “1968”, “Crveno-crni kabare podvučeno žutim”, ‘Ajdukovići”, “Debelo meso” i “Izvršitelj”.
U jednoj dokumentarnoj drami, jednom kabaretskom tekstu, dve crne komedije i jednoj socijalnoj drami pokušao sam da na crnohumoran i satiričan način prikažem krhost i farsičnost svakodnevice, tetovirane ideološkim, nacionalističkim, totalitarnim, religioznim i svakojakim drugim žigovima.

Poštovane blogerke, uvaženi blogeri, dobrodošli 29. februara 2016, u 20h, u Akademsko pozorište, Balkanska 4.

Osnovano 1922.

18565

Source: Nova knjiga + predstava + koktel | B92 Blog

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.