11 thoughts on “Radulović: Vučić je centar korupcije u Srbiji

 1. Komentar na sajtu: dostajebilo.rs

  To, da je Vučić “centar korupcije u Srbiji”, nije baš sasvim tačno. On je tek VIDLJIVI centar, budući sam po sebi beznačajan, kao što su to pre njega uostalom bili i Koštunica i Tadić; čim su otišli s vlasti pokazalo se koliko su zapravo bili nevažni. Kičmu ovog sistema, međutim, nesumnjivo čine strukture koje stoje u pozadini, dakle konglomerat nereformisanih tajnih službi, vojske, tajkuna i visokog kriminala, oslonjen na strane interese, dakle sve ono što je Vesna Pešić jednom, nemajući bolju reč, nazvala Ložom (a zatim zauvek ućutala o toj temi). Iako Vučić , kao svojevremno i njegovi ideološki (fašistički) prethodnici, nesumnivo pokazuje operetnu želju da se osamostali, šanse da to zaista učini su nikakve, jer ne postoje poluge moći za kojima bi on mogao da posegne a da već nisu pod tuđom čvrstom kontrolom. Dakle, iako neko može smatrati da je taktički lukavo da se Vučić proglasi krivim za sve, to i dalje nije ništa više od još jedne obmane naroda, još jednog glasa u unisonom horu političke klase u Srbiji. Da bi neko zaista razvlastio tu političku klasu, da mi razmontirao partokratski sistem, on mora da demontira strukture koje stoje iza nje. Da li iko u Srbiji u ovom trenutku uopšte razmišlja o tome? Nema dokaza za to. Štaviše, svi dokazi govore protiv: na javnoj sceni do sada niko nije ozbiljno diskutovao o tom mogućem cilju. Kada je iko poslednjih godina čuo da se, na primer, pitanje otvaranja dosijea tajnih službi ozbiljno vraća u žižu interesovanja javnosti? Dakle, tek nakon osvešćivanja o prirodi Hobotnice čije smo žrtve, možemo govoriti o sredstvima da se ona pobedi, o traženju saveznika, o oslanjanju na pojedinačne društvene grupe, dakle o svim onim pitanjima kojima niko, pa ni pokret “Dosta je bilo”, i ne pomišlja da se bavi.

  Liked by 5 people

  • Dosta je bilo jedini govori o zakonu o poreklu imovine, a to bi vrlo jednostavno razmontiralo I “lozu”, I “hobotnice”, I sta god. Za 6 meseci bi bilo jasno I ko je sta radio, I kad, I kako. Problem je sto veliki deo naroda, narocito onaj pismeniji deo, koji je izvrsio ovu nacionalno-lopovsku revoluciju nije rasplozen za to jednostavno resenje

   Like

   • Kako bi jedan zakon promenio išta u zemlji kojas više uopšte nema pravni sistem, tj. sistem sprovođenja zakona? Znate li koliko postojećih zakona niko ne sprovodi, ili ih sprovodi selektivno, ili sprovodi tako što ih prvo “protumači”? Zakon sam po sebi nije ništa bez društvenih snaga koje stoje iza njega. Dakle, koje bi to društvene snage, koji delovi društva stali iza tog zakona, i kako bi, na koji tačno način, delovale da se on sprovodi? Itd. itd. Pridodjate tome brzinu ekonomskog propadanja i pljačke, kao i potpuno razaranje građanskog društva, pa čete videti da je to pitanje daleko složenije od usvajanja jednog zakona. Nadam se da pokret “Dosta je bilo” ta pitanja svesno prećutkuje, uprošćavajući stvari za pretpostavljenog birača, s idejom da će posle to rešiti, ali to je pre njega činio i Đinđić i propao uglavnom zbog toga

    Like

   • To je sasvim drugo pitanje, zato I kazem da veliki deo naroda, tj. policija I sudstvo pre svih, nisu bas nesto zainteresovani za taj zakon. A pretpostavka je da se taj zakon sprovede, naravno. Frapantno je kako u drustvu ne postoji nikakvo interesovanje na tu temu, cak ni medju onima koji nemaju da plate komunalije.

    Like

   • E sad da vas pitam:

    Postoji li i jedan ozbiljan srpski “biznismen” a da nije imao poslovne veze sa Arkanom?

    Like

   • E sad ja tebe da pitam:
    Postoji Ii i jedan ozbiljan opozicioni politicar iz 90tih koji nije bio Dafinin stedisa?

    Liked by 1 person

   • Zavisi kad si počeo, a kad si izašao?.
    Tu je i pozicija i opozicija na vreme umakla.

    Like

  • pa ni pokret “Dosta je bilo”, i ne pomišlja da se bavi.


   Ne da ne pomišljaju, nego ne smeju. Oni prislanjaju cevku u slepoočnicu, pa Ti sad vidi. Mnogima se to desilo, to su oni koji u pokretali škakljive teme i najednom “okrenuli ćurak naopako”. Tipičan primer je Vučić, koji je nagovestio rešenje slučaja Panda i najednom “umuk’o”.
   Druga varijanta su “kečevi iz rukava”, odnosno dosijei. Čim neko zukne “Loža” reaguje pretnjama o objavljivanju kompromitujućih materijala.
   Sve u svemu, tome je doprineo Koštunica što nije dozvolio da se desi 6. oktobar.

   Like

   • Zbog toga nam se šepure general Diković, Guri, onaj Momir Stojanović i ko zna koliko ih još ima. Neviđenu hrabrost iskazuju bivša i sadašnja direktorke FHP, Nataša Kandić i Sandra Orlović. Možda i Sonja Biserko.

    Liked by 1 person

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.