Medijsko đubre Srbije protiv e-novina – Kad pičke utihnu

Standard
e-novine

Šta kažeš. otpustili e-zaposlene: Teofil Pančić u srećnom šoku pod erotskim pogledom Olje B. Photo: Jadranka Ilić

Penetrira: Petar Luković

Da ste me, dragi e-čitaoci, intervjuirali na nepokretni Vidovdan, kad je objavljen forenzički nalaz o nasilnom ubojstvu e-novina, rekao bih vam u lobotomiranoj naivnosti da će netko ipak reagirati; javiće se Sonja Biserko i njena Helsinška ćelija; javiće se Nataša Kandić i njen skromni Fond za HP; javiće se pismom Žene u Crnom; javiće se „Cenzolovka“, zar to nije sajt o slobodi medija; javiće se Veran Matić – vitez slobode koji ne spava decenijama jer brine o jebanim slobodama; javiće se hrvatski veliki prijatelji H-Alter ili Lupiga ili Novi list iz Rijeke; javiće se Oslobođenje, banjalučka Buka ili Radio Sarajevo; javiće se makar dežurni vatrogasac iz podgoričke „Pobjede“; mora da se javi netko iz Prištine ili Prizrena; javiće se jezičavi Dinko Gruhonjić koji ne zaklapa usta o ličnim slobodama i donacijama koje je dodelio sam sebi (makar zbog činjenice da smo mu objavljivali tekstove koje niko i nikad nigde objavio ne bi); mora da se javi Vladimir Beba Popović; principijelno bi vranjski morao da se oglasi NUNS, ali kako – kad paravojni predsednik Vukašin tuži e-novine; poslednja je nada bila da se javi UNS-predsednica Ljiljana Smajlović, ali ona dade ostavku na funkciju glavne urednice „Politike“, samo joj još jebane e-novine fale; mora da se javi Stanko Subotić; mora da se javi Viši sud – koji se, stvarno, jedino javio: sad Viši sud traži da u roku od 15 dana dostavnice potpisane od strane imenovanih, vratim sudu poštom, a da sam u slučaju „neuručenja navedenih pismena“, dužan „da ih obavestim o razlozima neuručenja istih“. Hvala ti, Više sude, što si se bar ti javio – sad znamo da imamo nekog tko o nama misli! Prijatelj ostaje prijatelj! 

Draža iz “Danasa”: Mi, četnici, nećemo dopustiti da novinari u KG nemaju ZO Photo: Parizani te jebu.com

Ustanem jutros u šest ujutru, Dinko Gruhonjić spava, Draža Dragoljub Petrović hrče obeznanjen, Sonja Biserko plovi dreamlandom; sunce me već jebe Zvezdarom, dok bolesno budan čitam strašnu vijest sa zabrinutog „Danasa“ (koju NUNS prenosi kao tragediju) pod jebačkim nadnaslovom: „Sve dramatičnija situacija u kragujevačkim elektronskim i štampanim medijima“. Šta li je, majku mu jebem, da nisu opet streljali novinare u Šumaricama? Prozvan je i V/3?

Čitam najstrašniju od svih strašnih vijesti koje se tiču tzv. novinara from town Kragujevac-Fiat: „Novinari, urednici i ostali radnici Radio Televizije Kragujevac više nemaju zdravstveno osiguranje, što znači da ukoliko se razbole, moraju da plate pregled lekara, a za to nemaju novac“.

Novinari RTV Kragujevac? Oni koji još puštaju serije u VHS-formatu? Koji poturaju mikrofone jer su negde naučili da je to „novinarski posao“? Oni koji se bave lokalnim temama? Horror pod Vučićem je l’ da?

Provaljena i u Kragujevcu: Bećkovićeva šćer, tupson na kub, hotel wave Izvor: http://www.flickr.com

Da su nas Dražini novinari pod šubarama pitali ili makar Vranjanci koji rade u Vukašinovoj štampariji – imamo li mi u e-kurcu neko osiguranje, ponovili bismo vijest sa elementima melodrame: „Novinari, urednici i ostali radnici e-novina već 24 meseca više nemaju zdravstveno osiguranje, što znači da ukoliko se razbole, moraju da plate pregled lekara, a za to nemaju novac“. Da malo omatematizujemo: ovi nemaju ZO već 24 časa, ovi drugi iz e nemaju 24 meseca ZO. Tko je ugroženiji? Kragujevčani, of course, jer Medijske Pičke Srbije ne smatraju da su e-novine medij; to im je strano tkivo koje napada mozak, virus koji ih preseca – ko jebe radnike e-novina što nemaju para da se leče? Gde im je Stanko Subotić, kojeg Vukašin NUNS Obradović proziva kao najbogatijeg sponzora, ili ga tupsoidni Draža Petrović pominje kao buduće ime mrtvog portala (Can)e-novine. Što ne zovu Caneta i pitaju zašto je zaboravio e-novine?

Hoće li se „Cenzolovka“ ili hrvatska Lupiga ili Žene u Crnom potresti zbog činjenice da sam danas, kao direktor e-novina, dao otkaze Bojanu Tončiću, Milanu Živanoviću, Marku Matiću, Goranu Necinu i Tomislavu Markoviću? Uz podsećanje da Sandra Dančetović nije bila zaposlena u e-novinama?Dakle, šestoro ljudi idu na ulicu kao novopečeni nezaposleni, ali – hey! – novinari RTV Kragujevac stvarno su ugroženi. Naročito oni u Novom Sadu. Naročito „Autonomija“, koja nikako da namakne tri miliona evra donacija godišnje.

Prvi put da čujem za taj e-portal: Sonja Biserko, neobaveštena, kao Koštunica Photo: CZKD

Kad su im trebale e-novine, Žarko Korać, Sonja Biserko, Nataša Kandić, Čedomir Jovanović ili Staša Zajović – nisu štedeli komplimente; do dana današnjeg svakog smo od njih branili kad su bili pod napadom nacista i rusofila, čak i kad smo bili u lošim odnosima. Pitajte Sonju Biserko; sama se zahvalila na odbrani njenog lika i dela, u vreme kad se ni u čemu nismo slagali.

Ipak smo mi Hrvati: Lupiga, ni riječ o sudbini e-novina, tko nas jebe! Screenshot

Ali kad dođu u poziciju da brane svoje dupe, onda se e-novine ne pominju. Moguće je da budaletina i budala i skotina Zoran Kesić dobije veče podrške u hipsterskom Mixeru, moguće je da svi skoče kad se Patka šeta Beogradom, nadrealno je kad Teofil Pančić i Olja Bećković učestvuju na tribini u kragujevačkom hoteluekskluzivnog imena „Kragujevac“ pred sedam posetilaca na još ekskluzivnijoj kragujevačkoj tribini „Šta očekujemo od nove Vlade Srbije“ održanoj u Kragujevcu, u trenutku kad Vlada nije formirana, te bi jedini odgovor na moronsko pitanje bio: „Očekujem da se Vlada formira“, sve je, dakle, strašnije od strašnijeg; srećom, tu je Borka Đilas Pavićević da nas podseti kako je ona prva banovala e-novine još u jesen 2013, kad u svom CZKD nije dozvolila da Luković pičkara druga Dragana, tad još najvoljenijeg gradonačelnika paviljona Veljković.

Razumem i hvala svakom četničkom sajtu koji smo uništili i bombardovali; Srbin.info, Zveri-Dveri, Srbi na okup, In4s, Princip, Oslobođenje – s njima nikad nije bilo problema; govna ruska ostaju putinovski shit, šta god o njima pisali. Ali, strvoderi poput Peščanika ili Danasa ili organizacija NUNS, Ministarstvo prostora, Ne davimo Beograd – to je isto kao Srbin.info, ali je samo retorika drugačija.

Cenzolovka voli tabut zeleno: Teofil nešto sere o tabloidu Vreme Screenshot

Onaj Teofil Pančić koji šeta s Patkicama u jednoj od jarkih colour majica, od LBGT orange do tabut Srebrenice green, negde na protestu može da se sretne i izljubi sa Đorđem Vukadinovićem i Sandom Rašković Ivić; njih dvoje jesu walking ducks, baš kao i Teofil. Hoda kao patka, izgleda kao patka, priča kao patka – mora da je Patka. Zato, kad god čitam Teofila, učitam Vukadinovića; ista staza za Deda Mraza, isto tijelo, samo dve različite majice.

Kako ne šetam ni za sebe, ne šetam ni za druge; ali znam da će se 22. jula kolona walking ducks obradovati; zar to nije Dan sahrane e-novina.

Jeste, drugovi. Umresmo i hvala vam.

Baš jučer zvao me je Neil Young da vas podseti šta je o e-novinama imao da kaže u pjesmi My My, Hey Hey (Out of the Blue)“. Ne brinite: „Cenzolovka“, „Danas“ i NSFM to objaviti neće, jer je na engleskom. NUNS nema šanse, jer Vukašin ne zna ko je taj Young. A, šta ga se tiče, he’s from Vranje.

Evo, mala posveta e-novinama:

„My my, hey hey
Rock and roll is here to stay
It’s better to burn out
Than to fade away
My my, hey hey.

Out of the blue
and into the black
They give you this,
but you pay for that
And once you’re gone,
you can never come back
When you’re out of the blue
and into the black.

The king is gone
but he’s not forgotten
This is the story
of a Johnny Rotten
It’s better to burn out
than it is to rust
The king is gone
but he’s not forgotten”

 

 

Izvor: E-novine

4 thoughts on “Medijsko đubre Srbije protiv e-novina – Kad pičke utihnu

  1. ovaj i dalje opaža trn u tuđem oku, a ne vidi balvan u svom… stvari polarizira do ogoljene banalnosti – ko je uz nas, taj je čovjek /pa makar se zvao i Radoš Bajić/, a ko je protiv nas – jebemo mu mrtvu mater /otprilike taj nivo gorčine/… kad obriše pljuvačku kojom se naokolo neštedimice razbacuje, a kojom uglavnom zapljuvava upravo sebe, možda mu i sine – e-novine pokopao je niko do on, i to upravo onoga dana kad je, za sitnu, mizernu lovu, zaplovio mirnim vodama “realpolitike”… nekome trebaju e-novine da bi ukapirali rusofile, naciste, bla, bla… pa, šta on misli, da ovdje žive imbecili?

    i ovaj konačni, ultimativni dokaz Lukovićevog galopirajućeg ludila – “Ipak smo mi Hrvati: Lupiga, ni riječ o sudbini e-novina”… metak u koljeno, vlastito… ništa, kume, žali se emisiji “Od glave do pete” i Aleksandru Vučiću… intoniraj otprilike kao u linkovanom tekstu – ovakvo, epsko uvlačenje u bulju ne manifestiraju čak ni rusofili koji svršavaju na torzo Vladimira Vladimiroviča Putina – http://www.e-novine.com/mobile/srbija/srbija-tema/91363-Apel-odravanje-Prajda.html

    Liked by 4 people

  2. “Kad picke utihnu” – how appropriate….za epitaf e-novina…

    Like

Comments are closed.