Filip Mladenović: Dačić i Vulin – stid & sramota! 

Standard

Terazije 1996-97

Da je bilo istorijske pravde, morala i primene zakona (pre svega Zakona o lustraciji – bio na snazi od 2003. do 2013. godine) i Ivica Dačić i Aleksandar Vulin i svi članovi vodjstva SPS-a, JUL-a i SRS-a ako ne bi bili u zatvoru, onda bi barem bili izvan politike, sa zakonskom zabranom učešća u političkom životu Srbije do kraja života.

Ovako, evo doživeli smo da 2 mala od krvave palube Slobodana Miloševića i Mirjane Marković sada na sva zvona, ne obazirući se na ogromne žrtve i vlastitog naroda i drugih naroda u susedstvu Srbije, manipulišu sa nekoliko odlomaka presude haškog Tribunala Radovanu Karadžiću i seire o tobožnjoj nevinosti Slobodana Miloševića u slučaju rata u Bosni i Hercegovini.

Ono što je poznati srpski satiričar Radoje Domanović pisao početkom XX veka, Srbima se desilo na kraju tog istog veka. Razlika je samo u tome što novokomponovani vođa  Slobodan Milošević nije bio slep, nego je obnevideo od mržnje.

Da sve bude još gore, Slobodan Milošević je neodoljivo podsećao na džeparoša iz autobusa: drsko vas gleda u oči dok vas potkrada, pa još i napada što ga optužujete da je lopov.

Suština njegove politike i vladanja je kontinuitet bezočnog i bezobraznog odnosa prema građanima i njihovim žrtvama. Kao što je tokom rata u Bosni i Hercegovini, dok su u Srbiju pristizali kovčezi sa posmrtnim ostacima mladih vojnika, izrekao laž da “Srbija nije u ratu.”, tako je i u svom poslednjem javnom nastupu pre hapšenja i isporučivanja sudu za ratne zločine u Hagu, hladnokrvno slagao kako je njegov sin Marko “od prvog dana rata nosio uniformu i oružje”.

Nigde se licemernost i pokvarenost jednog poretka i njegovih političara ne pokazuju tako jasno kao u odnosu prema tuđoj i svojoj deci. U vreme Čaušeskove strahovlade u Rumuniji njegova deca su uživala u luksuzu i bahanalijama, dok su tuđa deca gladovala. Isto važi za Miloševića i za njegovu vlastodržačku kliku. Ona je svoju decu sačuvala ne samo od poraznih posledica vlastite politike, nego im je još obezbedila unosne poslove. Stil života o kome su ranije, pre režiranih ratova, mogli samo da sanjaju.

Kakav to biznis, koji to posao može nekome obezbediti da iz dvoiposobnog stana u soliteru, gde je familija Milošević živela pre uspona na vlast, pređe u toliki broj luksuznih kuća i džipova, sa deviznim računima širom sveta? I to gazeći bezočno preko leševa, uništenih stanova i kuća, čitavih sela i gradova… Da bi na kraju u tom krvavom piru i kućnog prijatelja, kuma, političkog saradnika koji ga je doveo na vlast, Ivana Stambolića, likvidirao i bacio u jamu sa krečom na Fruškoj gori.

Tzv. rodoljublje opet je prikazalo svoje nakazno lice: jednima parcele na grobljima, drugima placeve za vile i rezidencije!

Sada se to po nepisanim zakonima pilećeg pamćenja zaboravlja, da bi Dačić i Vulin mogli da budu glasnogovornici najsramnije i najzločinačkije stranice srpske istorije. One koju je krvlju i ratnim zločinima ispisala crveno-crna koalicija u djavoljem srpskom trouglu: SPS-JUL-SRS.

Vilhelm Rajh je tu neljudsku sortu verno opisao još 1952.godine u intervjuu “Rajh govori o Frojdu”:

“Neću da kažem da su bili prljavi, ali su bili licemeri, licemeri 100 posto…. To im je izazvalo rđavu savest. A rđava savest stvara, kao što dobro znamo, zlonamerno ponašanje.”

Source: Dačić i Vulin – stid & sramota! | B92 Blog

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.