Tajni snimci Milanovića: Srba šaka jada, BiH je big šit

Standard

shit

Zagreb — Lider SDP-a i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović je na zatvorenom sastanku sa braniteljima rekao da BiH uopšte nije država, već je to “big šit” (big shit).

Nakon što je u razgovoru sa predstavnicima Zbora udruženja veterana hrvatskih građanski brigada i Udruženje specijalne policije, kako je preneo zagrebački Jutarnji list, “oprao” Srbiju, Milanović je pokušao da prebaci temu na Bosnu i Hercegovinu.

Predstavnicima branitelja Josipu Klemu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda.

Na tajnom snimku koji je procureo u javnost jasno je da Milanović nije oduševljen situacijom u BiH, za koju je rekao da je, citirajući jednog branitelja, “big šit”, žalio se da u Sarajevu nema sa kime da se razgovara, te da bi ih preko reda ugurao u Evropsku uniju jer “to je zemlja bez reda i poretka”.

“Imamo posla s negativcima”, naveo je Milanović, čuje se na snimku koji je objavio zagrebački Jutarnji list.

Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku.

“Iskreno, nisam optimista, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica vezano za udruženi zločinački poduhvat što je za Hrvatsku važno”, rekao je Milanović dodavši da bi u tom slučaju bilo sačuvano “hrvatsko ime”, a njih šestorica će neko vreme odležati u zatvoru.

Milanović je stava da bi BiH trebalo “preko rede” gurati u EU jer trenutno u BiH nema reda.

“Tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje sa Vučićem pa se sad to, majke ti mile, prelama na austrijske predsedničke izbore”, dodao je Milanović.

Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcepi.

Sve snimke možete preslušati na Soundcloud kanalu Jutarnjeg lista klikom OVDE.

Podsetimo, na juče objavljenom snimku moglo se čuti kako lider SDP braniteljima kaže da bi bili deset puta optuženi da su “preko“ radili ono što je Vučić radio “ovde“.

“Mi tim ljudima gledamo kroz prste i to je granica tolerancije na koju sam spreman, da se pravim blesav, da su to normalni tipovi koje je izabrao srpski narod i da su to naše kolege“, rekao je Milanović.

Jedan od branitelja je potom dobacio: “To su četnici…“

Usledio je nastavak Milanovićevog monologa.

“Nemoj me, obrijani, nemoj me terati više od toga. Dakle, ono se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila… To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, je*ote, žele biti gospodari pola Balkana… Pa nema vas dovoljno, to je mali narod…“, naveo je Milanović.

3 thoughts on “Tajni snimci Milanovića: Srba šaka jada, BiH je big šit

    • MM, moj komentar na ovo sve, isto sranje. 90-tih pojava SAMOPROGLASENIH zastitnika radnickih prava (SDP), Bosnjackih/Muslimanskih, SDA, Srpskih/SDS, i Hrvatskih/HDZ, je otislo sve u qurac. Pa ne rece KOFERCE Dacic vise puta u obracanju narodu/gradjanima, pa vi ste izglasali kapitalizam, sta hocete. Ali ne nastavi, a nas ste izabrali da budemo Kapitalisti.

      Like

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.