Porodice žrtava sa RTS-a traže osobu sa slike

Standard

1078867-05

Molimo vas da širite ovaj post i da se javite ukoliko prepoznate osobu koja izlazi iz ruševina, bela od prašine.

Snimak je napravljen neposredno nakon bombardovanja RTS-a u noći sa 22. na 23. april 1999. Potpisao ga je fotograf Saša Stanković, koji je kasnije negirao autorstvo, uputivši porodice žrtava na treću osobu, navodno pravog autora, koja im se nikad nije javila. Zaposleni na Televiziji pojma nemaju ko je taj čovek koji je izašao iz ruševina, očigledno se zatekavši u zgradi u trenutku bombardovanja. Prema pojedinim izvorima, RTS je tokom intervencije NATO navodno vršio i pojedine direktno vojne komunikacione funkcije.

Porodice ovom prilikom mole svedoke i za druge snimke, kako samog trenutka bombardovanja, tako i snimke napravljene neposredno nakon toga, pa i one načinjene danima posle.

5 thoughts on “Porodice žrtava sa RTS-a traže osobu sa slike

  1. Da li ste sigurni da je ovo zgrada RTS-a, meni ova čovek više liči na Kineza, moguće je da je ovo snimak bombardovane kineske ambasade.

    Liked by 1 person

  2. Evo da probam ponovo,
    zovem se Aleksandar Stankovic i ja sam autor ove fotografije (potpisivan sam u agenciji epa za koju sam radio kao sasa stankovic). Na ovoj konkretnoj fotografiji NIJE zgrada RTS-a vec kineska ambasada. Secam se da me je neko zvao povodom fotografija RTS-a i tada sam tu osobu uputio na kolegu Milosa Bicanskog koji je koliko se secam iamo fotografije izvlacenja ljudi iz zgrade. On zivi i radi u Grckoj vec desetak godina, nemam njegove kontakte ali kolega ima svoj sajt i ovo je link http://milosbicanski.com/projects.php?showmode=active&GroupID=1

    Liked by 1 person

Comments are closed.