VUČIĆ LAŽIRAO PODRŠKU UGLEDNIH LIČNOSTI U SRBIJI: Intelektualci demantuju da su potpisali za Vučića!

Slikovni rezultat za vučić, slike

List Politika objavio je listu intelektualaca koji su podržali predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića, a neka imena koja su se tamo našla iznenadila su mnoge.

Nakon objavljenog spiska 650 intelektualaca, javilo se nekoliko osoba koje su istakle su da se na spisku nisu našle svojom voljom i da ne podržavaju Vučića.

Svjetlana Knežević oštro je demantovala da je njen suprug glumac Mihailo Miša Janketić dao podršku Vučiću naglasivši da je u pitanju laž i izmišljotina. Ona vjeruje da je i podrška od nekoliko stotina intelektualaca vjerovatno izmišljena.

spisak-knezevic

Zafir Hadžimanov napisao je, takođe na Facebooku, da ga je Srpska kraljevska akademija SKANU, čiji je član, stavila na spisak bez ikakve konsultacije.

– To je ružno i nekolegijalno! Ja sa potpisnik Apela 100 i jedan od inicijatora da se Saša Janković kandiduje za predsednika i nikakve druge podrške me ne interesuju – napisao je Hadžimanov i poručio svima da zaokruže broj 1.

spisak-hadzimanov

Prof. Damjan Martinović napisao je na Facebooku da se njegovo ime našlo na spisku sasvim slučajno zajedno sa kolegama zaposlenim na Univerzitetu i naglasio da ne podržava „ovu najgoru, izdajničku, plaćeničku, lopovsku vlast na čelu da najvećim zlikovcem Vučićem“.

Također,  epidemiolog dr Zoran Radmilović kaže da on nije dao svoj potpis za Vučića već, po svoj prilici, neki njegov imenjak.spisak-radovanovi

Advertisements