Pretučen jer je za nemar u školi okrivio lokalnu vlast

Standard

awc

Piše: S. Čongradin

Medveđa, Beograd 28. jul 2017. 11:30

 

Fadil Mustafa, nastavnik u osnovnoj školi “Zenelj Hajdini” u Medveđi, koji se pre dva meseca u razgovoru za Danas požalio na katastrofalne i nepodnošljive uslove za rad i boravak dece u toj školi, pretučen je u sredu predveče u Medveđi.

Kako Danas saznaje, njega je tukao Fitim Sahiti, brat Florima Sahitija, potpredsednika Skupšitine opštine Medveđa, koji je član odbora osnovne škole Zenelj Ajdini. Prema našim saznanjima, Sahiti je prišao Mustafi, upitavši ga da li je on Fadil Mustafa, kada je ovaj odgovorio potvrdno, dobio je jak udarac u lice.

Policija je napravila izveštaj o ovom slučaju, a Fadil Mustafa nije želeo da govori za naš list o napadu na njega. On je krajem maja ove godine u izjavi za Danas rekao da u školi u kojoj je nastavnik, od 2008. godine nema vode, odnosno da je za 1. maj, posle devet godina, dovedena jedna cisterna, koja je tu bila dok nije potrošena. Mustafa je kao krivca za takvu situaciju označio lokalnu vlast, koja, kako je tada rekao, uopšte ne brine niti reaguje na apele.

  • Nemamo uslove da idemo ni u WC. Ono što je kod nas mesto za obavljanje nužde je nešto što na svetu ne postoji. Ako moramo u WC, idemo kući. A oni koji nisu blizu, koji ne žive blizu, šta oni da rade, istakao je nastavnik Fadil Mustafa za naš list. On je ukazao i na činjenicu da je od dvadesetak nastavnika u školi, samo četvoro kvalifikovano.
  • Samo nas četvoro smo kvalifikovani nastavnici, ostali rade sa srednjom školom, tako uče decu, rekao je Mustafa, napomenuvši da od 2009. godine škola nema direktora, već je sve vreme onaj ko obavlja tu funkciju u v.d. statusu.
  • Na taj način smo blokirani. Trenutnom direktoru je istekao v.d. status još pre dva meseca. U jednom trenutku sam i ja bio direktor u v.d. statusu, išao sam u opštinu i žalio se, ali to nije imalo nikakvog efekta, istakao je tada naš sagovornik, uz zaključak da lokalna vlast radi po nalogu Vlade Srbije i da stoga nema nikakve najave da bi uslovi u kojima deca uče mogli da budu poboljšani.

Predsednik opštine Medveđa je Nebojša Arsić iz Srpske napredne stranke.

http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=352261&title=Pretu%C4%8Den%20jer%20je%20za%20nemar%20u%20%C5%A1koli%20okrivio%20lokalnu%20vlast

 

 

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.