FRLJOKA OTKRIVA; Munira Subašić: “Poništen izbor Kolinde za Kraljicu Balkana, uskoro novi izbor, kandidat Sebija Izetbegović”

Standard

 

Slikovni rezultat za munira subasić i kolinda kitarović, fotografije

 

Munira Subašić, predsjednica Udruženja Majke enklave Sreberenica i predsjednica Organizacionog odbora za izbor „Kraljice Balkana“, izjavila je danas da je prošlogodišnji izbor za ovu prestižnu titulu poništen, ali i da se javnost ne treba uzrujavati, jer će Balkan uskoro dobiti svoju novu Kraljicu

“Prošlogodišnji laureat, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, izjavom o prijetnji od islamskih terorista iz BiH, ogriješla se o stroge propozicije izbora koje zabranjuju korištenje i zlopupotrebu kraljevske titule u dnevne- poltičke svrhe”, objasnila je Subašićka ovu šokantnu odluku koja je zaprepastla regiju.

Munira Subašić zamolila je predsjednicu Hrvatske da vrati krunu (diademu i lentu), kao i poklone brojnih sponzora, koje su joj uručeni prošle godine.

Munira Subašić je odbaciila špekulacije koje su se pojavile u dijelu medija da će do izbora nove, titulu v.d. „Kraljice Balkana“ obavljati Sebija Izetbegović.

“Gospođa Izetbegović je ravnopravan kandidat kao i mnoge druge žene koje će biti razmatrane u našem izboru”, kazala je Munira Subašić.

Ona je odbila komentarisati špekulacije da će Majke Srebrence tražiti i smjenu Kralja Svijeta, Antonia Guterresa, zbog podrške koju daje Kolindi Grabar-Kitarović.

No, osvrnula se i na, prema njenom mišljenju, nedovoljan angažman Beatrixe, Kraljice Holandije u podršci Tribunalu u Haagu. “Zbog toga, mi majke Srebrenice, koje smo proteklih godiina više vremena provele u Holandiiji, nego u Srebrenici, ne doživljavamo Beatrixe kao našu Kraljicu”, kazala je Munira Subašić.

Inače, na kladionicama, pored Sebiije Izetbegović, najviše šansi za izbor nove  “Kraljice Balkana”  daju se Ani Brnabić, premijerki Srbije i  Maci Diskreciji, televizijskoj zvijezdi, saznaje “Frljoka”.

Slobodna Bosna

One thought on “FRLJOKA OTKRIVA; Munira Subašić: “Poništen izbor Kolinde za Kraljicu Balkana, uskoro novi izbor, kandidat Sebija Izetbegović”

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.