u susret đilasu

Standard

„Ne možeš za Đilasa da kažeš da je kreten“, dobacuje neko iz publike. Pogledam malo bolje – Borka Pavićević. Mogu da kažem i da je đubre i kriminalac i rasista i fašista, odgovaram gospođi Pavićević koja me upozorava „Ovako se o Đilasu ovde ne može govoriti“. Kažem joj da se godinama, baš ovde, u ovoj dvorani, o raznim ljudima govorilo još strašnije, ali Borka ustaje, diže ruku u nacistički pozdrav i vrišteći poručuje: „Vi ste ove fašiste doveli na vlast!“

http://www.e-novine.com/mobile/kolumna/petar-lukovic/91319-Kako-sam-napustio-vlastitu-promociju.html

9 thoughts on “u susret đilasu

 1. Vesna Pešić
  Blic 07/02/2013

  Vojislav Koštunica je prvi video koliko je sati i zatražio Dačićevu ostavku u Skupštini, kada se premijer Dačić “ceo celcati dan divovski borio oko Rezolucije, sa napadima svih vrsta”.

  “Održao je tom prilikom nekoliko istorijskih govora, koji su meni delovali ubedljivo i sigurno, kao da je rođen neki naš Čerčil ili De Gol, svejedno. Danima sam prepričavala kako se Dačić odbranio od Marka Jakšića, ofanzive Aligrudića i ostalih šarži iz DSS-a, ali i onih iz DS-a i Čedinog klana. Sve ih je nadmašio i nadgovorio Dačić, čovek iz Žitorađe”, rekla je Pešićeva.

  Ona je navela da sada svi traže ostavku premijera, a pri tome se prikriva da je reč o Kosovu.

  “Zatrpava se činjenica da je premijer govorio nekim drugim načinom, nekim prirodnim, pa čak i njemu svojstvenim (simpatičnim) jezikom, normalnog političara koji se kod nas retko sreće, i izdvajao se po tome što se bavio Kosovom kao realnim problemom. Sve ostalo je čista nameštaljka”, smatra Pešićeva.

  “Ako su Koštunica i njegova sekta prvi tražili ostavku, a razlog nisu krili, nije im smetalo da sada i oni pevaju u horu ‘Miša Banana’, zajedno sa DS, LDP, B92, Blic, Alo, Informer, Politika, Danas i ko sve ne”, navela je Pešićeva i dodala da je najagresivniji bio DS koji je oko “medijske bombe” napravio čitav niz akcija.

  Liked by 2 people

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.