HDZ 1990 poručio Čoviću: Nećemo mobilizaciju, želimo živjeti u različitosti

Standard

 

TRAVNIK, (Patria) – Kantonalni odbor HDZ-a 1990 Srednjebosanskog kantona oglasio se saopštenjem za javnost u kojem odbacuju poziv hrvatskog člana Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a Dragana Čovića na mobilizaciju hrvatskog naroda.

 

 

Mi smo samo ugroženi od vas i vaših slijepih, neukih i udbaških podanika i oštro osuđujemo svakog onog ko podržava politiku zbog koje smo kao narod iz Srednje Bosne nestali.

Možete osvojiti i ove, i naredne, i sto drugih izbora, i biti i uživati u vlasti, ali ne možete izbjeći istorijsku istinu da je hrvatski narod iz Bosne i Hercegovine u najvećem broju nestao dok ste vi i vaši poslušnici bili na vlasti i moći. 

Travničanin i nobelovac Ivo Andrić je napisao: Od svega što čovjek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u očima bolje i vrjednije od mostova. Oni su važniji od kuća, svetiji od hramova. Svačiji i prema svima jednaki, korisni, podignuti uvijek smisleno, na mjestu na kom se ukrštava najveći broj ljudskih potreba, istrajniji su od drugih građevina i ne služe ničemu što je tajno ili zlo. 

Mi želimo graditi mostove! Mi želimo ostati i živjeti ovdje u bogatstvu različitosti! Mi želimo vratiti budućnost našoj djeci! Za razliku od vas i vaših podanika – navodi se u saopštenju HDZ 1990.

One thought on “HDZ 1990 poručio Čoviću: Nećemo mobilizaciju, želimo živjeti u različitosti

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.