Esad Bajtal: Mjereno nebeskim, a ne politikantskim klero-mjerilima današnjice, samo je ateista Tito bio istinski vjernik

Standard
 • Zato je, mjereno nebeskim, a ne politikantskim klero-mjerilima današnjice, samo ateista Tito bio istinski vjernik. Volio je sve ljude i narode. Propovijedao bratstvo i jedinstvo. Umjesto mržnje koju zagovaraju i provode današnji etno-religiozusi. Tačnije religiozni fanatici u zavadi s Vjerom.

 

16 thoughts on “Esad Bajtal: Mjereno nebeskim, a ne politikantskim klero-mjerilima današnjice, samo je ateista Tito bio istinski vjernik

 1. Rezultate ulaska Boga/religije na velika vrata u YU drustvo krajem 80-tih vidimo danas, 2018, 30 godina poslije. Masa sluga, siromaha, gladnih, Povratak u srednji vijek gdje sluge umjesto da timare konje vlastodrshcima, peru bijesna auta. Zato Esadova konstatacija da je TITO bio pravi vjernik ne stoji. Tito je bio jednostavno, COVJEK. Kako neko u 21 vijeku moze da vjeruje u takve gluposti, da postoji neko kao Bog. Vise istine ima u Andersonovim bajkama nego u bilo kakvoj religiji.
  Jos nesto, ovi supci da su pobijedili 1945, ne bi imali ni struje, ni asfalta, ne bi znali (mnogi) ni pisati-
  Zato Esade odjebi Tita od religije, bilo kakve.

  Like

  • Mislim da si doslovno shvatio Bajtalovu odrednicu-vjernik.
   Koja je upotrijebljena , kako sam Bajtal kaze :”mjereno nebeskim”.Dakle, mjereno apsolutnim, Tito je zivio i radio sukladno postulatima svake religije.Sto ne znaci da je u doslovnom smislu bio vjernik.Jer nije bio: Bajtal korisni termin ateist, kako bi precizirao sto misli pod pojmom vjernik.
   Lijep pozdrav,

   Liked by 2 people

   • Agy, TITO NIJE zivio i radio sukladno postulatima svake religije. Tacka. Religija je, bilo koja, retrogradna, protiv napredka, protiv razvoja, protiv svih elementarnih postulata postojanja ljudskog bica, koji obitava na ovoj planeti zvanoj Zemlja.. Zato o religiji bilo kojoj sve najgore.
    Nekad sam imao razumijevanje prema tim koji vjeruju, sada ama bas nista.I na kraju ko je taj Esad? Hoce li taj Esad reci Bakiru da je Bakir idiot kad kaze Bakir da ce otvoriti 1 milion radnih mjesta, ili…rata nece biti spavajte mirno, Alija den IDIOT. Zato Agy pozabavite se malo sa domacim idiotima, nece biti na odmet. Recite prvo Bakiru da je IDIOT.

    Liked by 1 person

 2. Pozabavim se ja i BiH idiotima , cesto.Tekst iznad ovog, recimo.Bakir jeste idiot.Zar bi pametan covjek mogao reci da je Erdogana poslao Bog ?Zar normalan covjek moze moze drugom covjeku davati prerogative Poslanika ? Kako mu je u predhodnoj kampanji kod plebsa prosla floskula o sto hilada radnih mjesta, tako je ova prosla, jer plebs su idioti! I Bakir i narod zajedno. Ovo o njegovom idiotluku kojim covjeka proglasava Poslanikom ( isto je ucinio s Alijom), primjecujem ja, ateista od rodjenja.
  I kada kazem da je Tito bio vjernik, mislim na sve sto je ostavio, nikako ne mislim na njegov hedonizam , niti na greske koje je ucinio.
  Tko je Bajtal.Univerzitetski profesor koji je od vjernicke elite dobio otkaz, buduci da je javno pricao i pisao o ovoj drzavi i njenim danasnjim vjernicima.
  Izdrzava se pisanjem knjiga i pisanjem po portalima.Profesor dr.
  Usput: i ja o vjeri ali i religiji nemam nijednu lijepu rijec.

  Liked by 2 people

  • Draga Agy, sta je Qubic, IOTA, Tengel tehnologija, Web 3.0, industrijska revolucija 4.o, trinari sistem umjesto binarnog sistema, ABRA kao novi komp. jezik
   https://qubic.iota.org/qubics
   Objasni mi kako da svrstam sve te vajne Bos. politicare i sve druge u ovu pricu. Dolazi vrijeme ekonomije M2M.
   Pa kad je Bookiru proslo 100 hiljada, zasto ne bi proslo i jedan milion, ne kosta nista.
   A o gosp. Esadu nemam negativno misljenje, samo dobronamjerna kritika.
   pp od ljudi su ipak stoka

   Liked by 2 people

 3. Srbadija je dobila bas ono sto zasluzuje, Vucica debila koji vedri i oblaci i drka qurac. To su i zasluzili.Dear srbi ne nadajte se nicem boljem, jer to bolje imate sad.Buducnost vam je obezbjedjena. Sluge, poslusnici, sirotinja, tj. kopanje po kontejnerima, haos, ubistva, otimacina i ono malo sto imate.Na zalost, jedan Srdja Popovic prema 1 milion srba. srbi , upitna nacija, sta su to srbi? Vlasi, Makedonci, jebeni Bosanci sto su primili islam, Hrvati sto su zaglavili u katolicizmu ili jednostavno DRKADJIJE koji maltretijaju i sve oko sebe i seru

  Liked by 2 people

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.